Tillhör mitt barn en riskgrupp?

Tillstånd med ökad risk

För tidigt födda barn och barn med vissa lung- eller hjärtproblem har en högre risk att få mer allvarlig RSV-infektion. Vissa barn är extra känsliga om de skulle smittas. Det finns dock en del man kan göra för att undvika att bli smittad. På denna sida får du tips om vad du kan göra.

Hos de flesta barn orsakar RSV lätta förkylningsliknande symtom. Men för barn i i riskgrupperna kan RSV orsaka allvarliga lunginfektioner som t.ex. lunginflammation och bronkiolit vilket gör så att de små luftvägarna i lungorna svullnar och fylls med slem, och gör det svårt att andas. Ett visst skydd får barnet genom antikroppar från mamman som passerar via moderkakan sent under graviditeten.

 

 

 

Vilka tillstånd ökar risken för allvarlig RSV-infektion?

Riskfaktorer i miljön

Det finns andra riskfaktorer som kan öka risken för att ett spädbarn får en allvarlig RSV-infektion. Dessa innefattar:

 

+

Du lämnar nu AstraZenecas webbplats

Du har valt en länk som tar dig till en webbplats som underhålls av en tredje part och som Astra Zeneca Sverige inte är ansvarig för.

AstraZeneca tillhandahåller denna länk som en tjänst till webbplatsbesökare. AstraZeneca ansvarar inte för integritetspolicyn för tredje parts webbplatser. Vi uppmuntrar dig att läsa sekretesspolicyn för varje webbplats du besöker.

Klicka på "X" för att gå tillbaka till AstraZenecas webbplats eller "fortsätt" för att fortsätta.

Fortsätt